maandag 9 februari 2009

Diversen

(Als je een reactie wil geven: klik op 'reacties' onderaan het bericht.)


(Annemarie geeft aanwijzingen aan Sokly)

Maandag 9 februari
De repetities gaan goed. 
Afgelopen zaterdag hebben we twee keer drie scenes achter elkaar kunnen repeteren zonder onderbreking, met uiteraard daarna vele notes. Af en toe ontstaat er verwarring, bijvoorbeeld wanneer Sakkona, de muzikant, iets begint te spelen dat hoort bij een twee weken oud script. Hij droomt weg en is fantastisch en brengt leven in de brouwerij die anders, met alleen de vrouwen, misschien wat triest zou worden. Vandaag gaan we voor het eerst naar de nieuwe, grotere repetitieruimte en daar zijn we aan toe. 
Gisteren heeft Sakkona met Vutha het voorlopig laatste lied gecomponeerd. Altijd verrassend. 
Hij denkt dat ie klaar is, maar gisteren heeft Annemarie de opening en het slot geschreven en ook daar zitten weer gedichten in die op muziek gezet moeten worden.


(de laatste hand aan het script)

Omdat Fred het toch druk heeft, heeft Nan de leiding van het produktieteam overgenomen.

Het decor wordt gebouwd, dat wordt dus ook eigendom van Amrita.
En er wordt een geweldig vloerkleed a la Cambodia gevlochten.
(presentatie op de toneelschool)

Nu eigenlijk het meest interessante.
Inmiddels weten we wie aan het hoofd staat van de delegatie die woensdag ons 'voorspelen' zal beoordelen, namelijk Ouk Socheat, de Secretary of State.
Vorige week vrijdag was er in de toneelschool een presentatie van een kort stuk van Sokly (gebaseerd op de Maharabata) en een anderhalf uur durend episch zangstuk in de Yike stijl (het specialisme van onze Vutha). Het is interessant, maar duurt voor ons nog al lang. 
Goed, naast ons op de eerste rij zaten vijf oudere hoge heren, waaronder de Staatssecretaris. Ze hebben gedurende de hele voorstelling met elkaar vrij hard zitten praten en telefoneren. Na afloop van de voorstelling begon de Staatssecretaris een speech te houden die 35 minuten duurde, waarin hij zijn onmetelijke kennis tentoonspreidde en Sokly ondervroeg over de verzen waarop ze haar stuk had gebaseerd. Wij vonden het vrij naar om te zien hoe een vrouw van 45 jaar doodzenuwachtig en nederig antwoordde. 
Dat wordt dus wat woensdag. 
En we mogen blij zijn dat we geen monnik in ons stuk hebben geschreven, want vandaag staat er in de krant op de voorpagina:
"De regering zal ieder vertonen van monniken screenen. Eerste minister Hun Sen waarschuwde zondag dat ieder theaterstuk, film of musical waarin monniken voorkomen van nu af aan beoordeeld en goedgekeurd moeten worden door het Ministerie van Cultuur en Godsdienst en de leider van een Buddhistische sekte voordat het op televisie uitgezonden mag worden."

We zijn heel benieuwd naar de sessie van woensdag op het Ministerie.
Zoiets maak je toch niet alle dagen mee.

Groetjes Annemarie, Nan, Ferry en Richt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten