woensdag 11 februari 2009

Het maken van een decor in Cambodia

(Als je een reactie wil geven: klik op 'reacties' onderaan het bericht.)

Woensdag 11 februari
Vandaag een verslag van de ontwikkelingen van het designteam.
De grote lijnen zijn uitgezet. 
Het verplaatsbare podium is in de maak. Het podium wordt 7 meter diep en 8 meter breed. Daar bovenop komt een constructie van 4,5 meter hoog voor ophanging van het licht, speakers en het achterdoek. 
De visual artists hebben besloten een achterwand te maken in de vorm van een collage van verschillende witte rijstzakken. De zijwanden zullen bestaan uit transparante, loshangende, witte mosquitonetten. De vloer zal bestaan uit Cambodiaans traditioneel geweven vloermatten. Hiervoor hebben ze een speciaal ontwerp gemaakt. De vloer zal bestaan uit 200 matten. 
Grote ideeen, maar nog weinig tijd te gaan!


lompenverkoop

Thierith in gesprek met de weefsters

Vanmorgen ben ik met de vertaalster Thierith op pad geweest om mensen te vinden die deze matten zouden kunnen vlechten. Dat bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. Uiteindelijk kwamen we terecht in een van de sloppenwijken van Phnom Penh. Na vele gesprekken over en weer werd duidelijk dat ze onze opdracht konden uitvoeren. Dit betekende wel dat we grotere, nieuwe weefgetouwen voor hen moesten kopen en dat we de repen stof die ze gebruiken in de juiste kleur van ons ontwerp zelf moesten aanschaffen.
Op deze manier voorzien we 5 familie's van nieuwe weefgetouwen, die ze na deze opdracht kunnen houden.

Thearith was zeer doortastend en begreep onmiddelijk dat het zaak was alles zo snel mogelijk te regelen. Daarnaast was ze doordrongen van het feit dat het goed was dat we deze arme mensen aan werk hielpen in plaats van de handelaren.

Aankomende vrijdag gaan we op verrassingsbezoek om te kijken of alles naar wens verloopt, want in Cambodia zijn deadlines een nogal rekbaar begrip.
In het theater werkt dat niet zo, want over 9 dagen is er toch echt een premiere!

Groetjes Ferry.

P.S. De repetitie van vanmorgen kwam te vervallen, omdat onze danser Tonh moest optreden voor de prinses in het koninklijk paleis.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Ferry,

  blijft leuk om jullie te volgen daar, Heel veel succes gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Richt en collega's,
  Ik blij het met interesse volgen: het wordt steeds spannender!!
  En zelfs ook al wat ondersteuning voor arme families door de weefgetouwen.

  Veel groetjes;

  Moeke

  PS: gelukkig is Ine hier; zo heb ik eindelijk ontdekt wat ik fout deed.

  BeantwoordenVerwijderen